Fındıkta İlk İhracat Karasu’dan Yapılacak

Hazırlıklara Başladık

Eklenme Tarihi : 11 Ağustos 2017

Türkiye’nin dünya üretim ve ihracatında lider konumunda bulunduğu fındık ve mamulleri sektöründe “Fındık Sezonu Açılış” etkinliği 24 Ağustos 2017’de Karasu’da gerçekleştirecek.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği; 2017-2018 yılının ilk fındık ihracatı olan “Fındık Sezonu Açılış” etkinliğini, 24 Ağustos 2017’de Sakarya’nın Karasu İlçesinde gerçekleştireceğini açıkladı ve bununla ilgili bir dizi toplantılar düzenlemek üzere Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam ile bir araya gelindi.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu  Başkanı Ali Haydar Gören, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Kurt, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Samroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Sarı, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Danışmanı Emin Haberdar, Emekli Vali Sami Seçkin ile birlikte, 2017-2018 fındık ihracatının yapılacağı Karasu İlçesinede incelemelerde bulundular. Gören ve Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve daha sonra Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’ı ziyaret ederek konuyla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptılar.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören; “Fındık sektörü başarılı üretim ve ihracat serüveninin arkasında bilimsel çalışma, teknik alt yapı faaliyetleri ile 2009 yılında başlayan serbest piyasa uygulamasının bulunduğunu bir sektördü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın Ahmet Eşref Fakıbaba bizleri davet etmesi üzerine genel bir fındık değerlendirmesi yaptık. Bunun akabinde toplantı sonucunda 2017-2018 sezonunda oluşacak fındık politikası hakkında bir mütalaa gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza 2017-2018 fındık sezonunun açılışını Karasu’da yapılacağını, ilk ihracatın tırlarla Karasu’dan gerçekleştirileceği hususunda bir ön bilgilendirme yaparak kendilerine ilettik” dedi.

“2017-2018 İlk Fındık İhracatı Karasu’dan”

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören; “Biz sezonsal olarak 2017-2018’de ilk ihracatımızı Karasu’dan gerçekleştireceğiz. Bu bölgemizin fındık bölgesinden kaynaklanan, diğerlerinden çok önemli turizm bölgesi olmasından dolayı çok önemli bir girişim olduğu kanaatindeyiz. Karasu ekonomik yapısı olarak, hem turizm, hem fındıkçılık, hem balıkçılık olarak birçok girdisi olmasına rağmen fındık üreticimizin ekonomisinde çok önemli bir yer sahibidir. 2017-2018’in ilk ihracatı gonk çalarak Karasu İlçemizden tırlarla ihracatımızı başlatacağız” ifadelerine yer verdi.

“Hazırlıklara Başladık”

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Karasu Belediyesi ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği olarak, 24 Ağustos’ta yapılacak olan Fındık ihracatı açılış törenine hep beraber hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz. Karasu’nun ve fındıkçının sesini Türkiye’ye ve Dünyaya duyurmak için buradan ilk ihracatı hep birlikte yapacağız ve ilk ihracatımızı da tırlarla gerçekleştireceğiz” dedi.